Skoči na glavno vsebino

Četrtek, 17. 6. 2021

ŽIVJO STARŠI

Prišel je naš zadnji dan. Budilka je zgodaj odbila 7 zjutraj. Oblekli smo športna oblačila in športne čevlje ter odšli na krajši tek. Sonce nas je nežno zbujalo s svojimi žarki. Zbujeni smo sedli za mize, ki so bile obložene z najrazličnejšimi namazi in kakav nam je pogrel trebuščke. Pouk je bil danes nekoliko drugačen. Kaj smo počeli pa boste izvedeli naslednji teden. Odpravili smo se na plažo z mislimi na današnje testiranje za konjičke, delfinčke in morske pse. Utrujeni smo komaj pričakali kosilo. Sledil je tudi počitek, ki je danes trajal nekoliko dlje kot po navadi. Nabrali smo si nekaj moči potem pa… SKOK V MORJE. Vsi smo si prislužili priznanje. Za nagrado so nas učitelji peljali v center Nerezin. Hitro smo se vrnili na večerjo, saj smo komaj čakali: POMFRI!!! Čaka nas samo še podelitev priznanj, razkritje skritega prijatelja in karaoke, da se malo nasmejimo. Vam pa želimo mirno noč.

P.S. Ne pozabite, da se jutri že vračamo.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, kakav, čaj, jogurt

MALICA: banana

KOSILO: Nerezinska juha, testenine in puranje meso, zelena solata, voda

MALICA: rogljiček

VEČERJA: pleskavica in pomfri, sok in voda

Vaš 6. razred z učitelji

Video 1

Video 2

no images were found

 

Sreda, 16. 6. 2021

POZDRAVČEK IZ NEREZIN!

Mi se imamo še vedno super. Tudi danes smo se zbudili ob prijetnem bujenju naših učiteljev. Hitro smo se oblekli in odšli na jutranji tek, kjer smo opazovali jadrnice. Po teku pa nas je zopet pričakal samopostrežni zajtrk. Sledila je ura pouka: TEHNIKA. Učitelji so nam postavili izziv, da moramo sami poimenovati dele jadrnice, ki smo si jih prej ogledali. Na plažo smo odšli nekoliko bolj zgodaj kot po navadi, ker so sledile vodne igre. Igrali smo vaterpolo in igro deset podaj, nato pa kot običajno, smo vadili plavanje, da bomo jutri usvajali priznanja. Kosilo je bilo zopet slastno. Po kosilu smo imeli nekaj minut odmora, da si naberemo novih moči, saj je sledila še ena ura pouka: GEOGRAFIJA. Mislili smo prelisičiti učitelje, da mi to že vse znamo, ampak nam ni uspelo. Dobra stran tega je, da smo se naučili nekaj novega. Po uri pouka smo hitro stekli v kuhinjo po popoldansko malico, saj je vsak dan nekaj slastnega. Uri plavanja sta minili zelo hitro, saj smo bili neučakani. Sledilo je tekmovanje v lokostrelstvu. Zmago si je priborila Nika, tik za njo pa sta bila Alen in Nik. Vemo, da smo že večkrat omenili, da je hrana odlična, ampak danes smo imeli PICO. Najedli smo se do sitega in še malo čez. Kalorije smo hitro porabili, saj je sledil sprehod v center Nerezin. Sedaj smo že nazaj v naših hiškah, stuširani ter pripravljeni na spanje. Ko boste vi to brali, bomo najverjetneje že trdno spali, ampak vseeno vam želimo lahko noč.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, mleko, čaj, jogurt

MALICA: jabolka in pomaranče

KOSILO: goveja  juha, riž in piščančje meso, zelena solata, voda

MALICA: jabolčni štrudelj (piškoti)

VEČERJA: pica in cedevita

Vaš 6. razred z učitelji

Video 1

Video 2

no images were found

 

Torek, 15. 6. 2021

SLAN POZDRAVČEK!

Kot vsako jutro smo tudi to jutro začeli z glasno budnico učiteljev. Sledil je jutranji tek ob morju in gimnastične vaje. Po samopostrežnem zajtrku smo se hitro pripravili na pouk. Tokrat je potekal ob morju. Iskali smo različne školjke in polže. Bilo je zelo zabavno. Današnje plavanje nas je nekoliko bolj utrudilo kot včerajšnje, saj smo dali poudarek vzdržljivostnemu plavanju. Noge in roke komaj še čutimo. Na kosilu smo se počutili kot doma. Pričakala nas je PEČENKA. Po kosilu smo se sprostili ob igri TOMBOLE. Zmagovalec je postal Enej. Po popoldanskem kopanju smo imeli lokostrelstvo. Naučili smo se, kako pravilno in varno streljamo z lokom. Jutri pa nas čaka tekmovanje. Večerja je bila zelo okusna in krepilna, ker smo to potrebovali po današnjih aktivnostih. Sedaj pa nas čaka zopet zabaven večer, saj so nam učitelji pripravili igro VSE JE MOGOČE. Dobili smo namig, da naj pripravimo trebušne mišice na veliko dozo smeha.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, bela kava, čaj, jogurt

MALICA: banane

KOSILO: kremna  juha, pražen krompir s korenjem in cvetačo, svinjska pečenka, solata , sladoled in voda

MALICA: rogljiček (piškoti)

VEČERJA: enolončnica in krof (palačinke)

Res je super in zabavo, vam pa želimo samo še lahko noč.

Vaš 6. razred z učitelji

 

no images were found

 

 

 

Ponedeljek, 14. 6. 2021

ZA ZAČETEK EN PLAVALNO SONČNI POZDRAV!

Naše jutro smo začeli z budnico učiteljev, ki so nas zbudili od zvoku glasbe. Nadaljevali smo ga z jutranjo jogo ob morju (nismo ravno jutranji tip ljudi, ampak vseeno smo si nabrali energije za nov dan). Telovadbi je sledil zajtrk – počutili smo se kot v hotelu, saj je bilo veliko izbere. Ker pa smo v šoli v naravi, je bila pred nami prva ura pouka: matematika in tehnika. Bili smo presenečeni, saj smo uživali ob izdelovanju letal in žabic, ter ugotavljanju najbolj priljubljene pijače v razredu. Končno pa je prišlo na vrsto tudi plavanje. Učitelj nas je preizkusil v plavanju. Učiteljice pa so poskrbele, da nam v vodi ni bilo dolgčas. Po vrnitvi v hišice nas je omamil vonj kosila. Kosilu je sledila še ena ura pouka, ki je bila naravoslovno obarvana. Potem pa smo komaj čakali plavanje, saj je po plavanju sledil: SLADOLED! Tudi turnir v odbojki ni bil šala, zato je bilo neodločeno do zadnje minute, ampak zmaga je pripadla puncam. Zasluženo smo odšli še na večerjo. Sedaj pa naš čaka finale v ENKI…Zmagovalka je postala Lia Rakar, drugo mesto je osvojil Enej Cvirn in tretje mesto Nika Kovačič. Čestitke vsem sodelujočim.

Sledi pa že naslednja aktivnost, kviz MALE SIVE CELICE. Upamo, da tedna še kmalu ne bo konec, saj se imamo enkratno.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, kakav, čaj, jogurt

MALICA: jagode

KOSILO: piščančja juha, testenine, goveji zrezek v omaki, zeljnata solata , sok

MALICA: čokoladno pecivo in piškoti

VEČERJA: ocvrt oslič in krompirjeva solata, voda

 

Želimo vam lahko noč.

Vaš 6. razred z učitelji

VIDEO

 

no images were found

 

 

Nedelja, 13. 6. 2021

POZDRAVLJENI STARŠI!

Naša vožnja je bila mirna, hitra in pevsko obarvana. Šofer je bil super, saj je skrbel, da nam idej za petje ne zmanjka. Po kratki vožnji s trajektom je bilo naše navdušenje še večje, saj smo vedeli, da se približujemo našemu cilju. Po srečnem prihodu v Nerezine smo najprej razpakirali in uredili sobe. Kmalu je prišel čas za kosilo, ki so ga kuharice skrbno pripravile. Po kosilu pa je sledilo to, kar smo čakali že kakšen mesec: KOPANJE! Morje je bilo prijetno toplo in naj vam zaupamo tudi, da je še vedno zelo slano. Kopanju je sledilo tekmovanje v boju. Seveda je bilo napeto, vendar so si vse ekipe priborile nekaj zmag. Komaj smo čakali večerjo, saj smo bili izmučeni. Po napornem dnevu je sledil še turnir v enki. Sedaj nas čaka samo še spanje in nabiranje nove energije, saj smo vedeli, da nas jutri čaka naporen dan.

JEDILNIK:

KOSILO: goveja juha z rezanci in zelenjavo, pire krompir s kuhanim fižolom, zeljnata solata, piščančji zrezek, sok

MALICA: sendviči od doma

VEČERJA: špageti po bolonjsko, rdeča pesa, sok

Pošiljamo vam lep sončen pozdrav iz Nerezin.

Vaš 6. razred z učitelji

VIDEO

no images were found

Related Images:

Dostopnost