Skoči na glavno vsebino

FITKOTLON

V sredo, 22. 5., je na naši šoli potekal prav poseben športni dan – Fitkotlon. V povezavi s projektom Šolska shema sadja, zelenjave in mleka so bili učenci razdeljeni v dve polovici. Med sabo je tekmovalo deset ekip sadja in deset ekip zelenjave. V vsaki ekipi so sodelovali učenci od prvega do devetega razreda in pri tem vidno uživali.

Najprej so pobarvali maskote svojih skupin in izvedeli marsikaj zanimivega o vrsti sadja ali zelenjave, ki je bila znak skupine.

Tekmovali so na petih različnih poligonih, postavljenih na zunanjih igriščih. Prikazati so morali različne veščine – tek, plezanje preko ovir in pod njimi, vlečenje gum, podiranje kegljev, brcanje in vodenje žoge, skakanje v vrečah in brez njih, slalom med stožci in še in še. Na prvem poligonu so odgovarjali na vprašanja o sadju ali zelenjavi ter si s pravilnimi odgovori lahko priborili dodatno točko.

Starejši učenci so vodili mlajše in jim pomagali ter s tem za mlajše postali pravi junaki. Drug za drugega so navijali in se spodbujali.

Na koncu dneva je bil rezultat med skupinami sadja in zelenjave povsem izenačen!

Učenci so se posladkali z jagodami s kmetije Koren in žitnimi ploščicami, ki so jih pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja s pomočjo šolskega sklada izdelali učenci.

Hvala vsem učencem in učiteljem!

Tim za Fitkotlon

Slikovne utrinke najdete na tej povezavi!

Related Images:

Dostopnost