Sodobna priprava hrane
Učenci in učenke so pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane raziskovali, katero sadje in zelenjava je dovoljena v projektu Šolska shema sadja, zelenjave in mleka ter pripravili plakate za v šolsko jedilnico.
Slovenski dan brez zavržene hrane – delo učencev
Praktična delavnica – izdelava mozzarele
Pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja smo gostili gospoda Ivana Kondo. Prihaja iz Ekološke kmetije in sirarstva Konda iz Starega trga ob Kolpi in nam dostavlja zelo zdravo in okusno ovčje mleko za projekt Šolska shema sadja in zelenjave ter mleka. Na kratko nam...
EKOLOŠKA KMETIJA KONDA Le 15 kilometrov stran od skrivnostnega Kostela vzdolž reke Kolpe leži ekološka kmetija Konda, obdana s travniki in sadovnjaki, kjer lahko gostje uživajo v prelepi naravi in preizkusijo vse domače dobrote, ki jih zanje in za svojo družino...
Plakat ŠSH
Praktična delavnica – priprava jedi iz BIO mleka
V četrtek, 19. 10. 2023, smo učenci sedmega razreda, pri predmetu Sodobna priprava hrane, pripravljali različne jedi iz BIO mleka mlekarne Krepko. Iz mleka lahko pripravimo res veliko zdravih in okusnih jedi, mi smo pripravili: KUHAN PUDING MLEČNI RIŽ SKUTO, ki smo jo...
Praktična delavnica – predstavitev dovoljenih živil ŠSH
Sorte slovenskih jabolk Sorte jabolk ki so pri nas najpogostejše pri nas
20. maj – Svetovni dan čebel
Slovenija je v okviru Organizacije Združenih narodov (OZN) predlagala, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel. Po treh letih mednarodnih prizadevanj so države članice Združenih narodov 20. decembra 2017 soglasno potrdile predlog Slovenije in tako je 20. maj...
Dostopnost slovenskega sadja skozi leto
VIR: https://www.nasasuperhrana.si/clanek/na-policah-trgovin-tudi-v-spomladanskih-mesecih-najdemo-lokalno-sadje/