Skoči na glavno vsebino
Sodobna priprava hrane

Sodobna priprava hrane

Učenci in učenke so pri izbirnem predmetu Sodobna priprava hrane raziskovali, katero sadje in zelenjava je dovoljena v projektu Šolska shema sadja, zelenjave in mleka ter pripravili plakate za v šolsko jedilnico.    

več...
Praktična delavnica – izdelava mozzarele

Praktična delavnica – izdelava mozzarele

Pri izbirnem predmetu Načini prehranjevanja smo gostili gospoda Ivana Kondo. Prihaja iz Ekološke kmetije in sirarstva Konda iz Starega trga ob Kolpi in nam dostavlja zelo zdravo in okusno ovčje mleko za projekt Šolska shema sadja in zelenjave ter mleka. Na kratko nam...

več...

EKOLOŠKA KMETIJA KONDA Le 15 kilometrov stran od skrivnostnega Kostela vzdolž reke Kolpe leži ekološka kmetija Konda, obdana s travniki in sadovnjaki, kjer lahko gostje uživajo v prelepi naravi in preizkusijo vse domače dobrote, ki jih zanje in za svojo družino...

več...
Praktična delavnica – priprava jedi iz  BIO mleka

Praktična delavnica – priprava jedi iz BIO mleka

V četrtek, 19. 10. 2023, smo učenci sedmega razreda, pri predmetu Sodobna priprava hrane, pripravljali različne jedi iz BIO mleka mlekarne Krepko. Iz mleka lahko pripravimo res veliko zdravih in okusnih jedi, mi smo pripravili: KUHAN PUDING MLEČNI RIŽ SKUTO, ki smo jo...

več...
20. maj – Svetovni dan čebel

20. maj – Svetovni dan čebel

Slovenija je v okviru Organizacije Združenih narodov (OZN) predlagala, da se 20. maj razglasi za svetovni dan čebel. Po treh letih mednarodnih prizadevanj so države članice Združenih narodov 20. decembra 2017 soglasno potrdile predlog Slovenije in tako je 20. maj...

več...

Related Images:

Dostopnost