Skoči na glavno vsebino

     

Teden slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS, bomo od 11. do 17. novembra 2024 obeleževali prvičPrav tako bo v petek, 15. novembra 2024, tudi letos potekal Tradicionalni slovenski zajtrk. Želimo si  ozaveščati o prednostih lokalne oziroma slovenske hrane, razmisleku o naših prehranjevalnih navadah in o zmanjševanju odpadne hrane.

 

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk bo za otroke postal poseben praznik. Na naši šoli bomo izvedli veliko promocijskih in izobraževalnih aktivnosti, posvečenih tednu slovenske hrane, vključno s tradicionalnim zajtrkom, ki bo v petek, 15. 11. 2024 ob 7.30 uri v šolski jedilnici s krajšim programom.

 

Postregli bomo z živili lokalnega izvora:

ČRN KRUH – PEKARNA RESNIK

MED – ČEBELAR FRANC BAN

EKO MASLO – MLEKARNA KREPKO

MLEKO – KMETIJA KLJUČEVŠEK

JABOLKO – SADJARSTVO CVAR

Letošnji projekt poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Prejšnja leta smo vsako leto posebej izpostavili eno izmed njegovih sestavin. Letos pa enakomerno izpostavljamo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo slovensko sadje – vseh pet sestavin, ki jih za zajtrk ponujamo že od samega začetka tega projekta.

V lanskem letu je bila pripravljena publikacija »Recepti z okusi Slovenije«, ki vam je na razpolago na spodnji povezavi in jo lahko uporabite tudi v domači kuhinji.

https://www.nasasuperhrana.si/tradicionalni-slovenski-zajtrk/wp-content/uploads/2023/11/Teden-slovenske-hrane_Recepti-z-okusi-Slovenije.pdf

 

Related Images:

Dostopnost